Várpalotai Közüzemi Kft. portál - "Komposztáljunk otthon" pályázat
Vakok és gyengánlátók számára

A program bemutatása

KEOP 6.2.0/A pályázaton a "Komposztáljunk otthon".Komposztálási Program Várpalotán projekttel a Várpalotai Közüzemi Kft. sikeresen pályázott, és támogatást (7 496 382,- Ft) nyert 203 család számára a komposztálási tevékenység bevezetésére! A pályázaton 203 család jut térítésmentesen komposztládához, kesztyűhöz, komposztálódást elősegítő mikrobiológiai készítményhez és juthat értékes nyereményekhez, amennyiben részt vesz komposztálási versenyünkön.
A családok a ládák átvétele előtt komposztálással kapcsolatos képzésen vesznek részt, majd egy használati megállapodás aláírása után 3 évre használati jogot szereznek a ládák felett. A 3 év után, ha nem gondolják meg magukat a láda tulajdon joga a családra száll. A verseny a komposztálási naplókat rendszeresen töltők között folyik és 2010. november 19-én zárul. Kiemelten értékeljük a kreatív megoldásokat, például a fényképes dokumentációt, de más ötleteket is szívesen fogadunk. Az első három versenyző Viking GE komposztaprító gépet, a 4. és az 5. helyezet egy-egy AL-KO Power Slider 2500 R komposzt aprítógépet, az 1.-10. helyezet Felco metszőollót kap.

Emellett 6 iskola, 46 osztálya, körülbelül 1300 gyerek, tájékoztató előadásokon vehet részt. Az előadásokat környezetvédelmi, osztályfőnöki órák-, illetve a legtöbb osztállyal jelentkező iskolában Zöld Nap keretein belül.

Az előadásokon, versenyen és szakmai helyszíni tanácsadásokban partnerünk az Egészséges Palotáért Egyesület. (civilepe@gmail.com, Tel.: 06/30/530-1388) Az egyesület a képzéseket, iskolai órákat, a szakmai konzultációkat és a helyszíni ellenőrzéseket bonyolítja le.

A program a hivatalos projekt nyitónappal 2010. április 12-én indul és 2010.december 17-éig tart.

Vissza a Várpalotai Közüzem honlapjára